U kunt selecteren welke items u wilt laten scannen door PC Health Advisor. U kunt een grondige scan uitvoeren en alle gebieden selecteren of ervoor kiezen om minder items te laten scannen om ze sneller te laten scannen.

Er zijn vier scangebieden zoals te zien is in de onderstaande tabel.

Scangebied
Omschrijving
Register
Scant op ongeldige registervermeldingen.
Verwerken
Scant op schadelijke processen die op uw systeem worden uitgevoerd.
Privacy
Scant naar items die als privé of vertrouwelijk worden beschouwd, zodat u ze gemakkelijk kunt verwijderen om schijfruimte te besparen.

Om de scaninstellingen te bekijken:

Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Scaninstellingen.

Standaard is het programma ingesteld om alle vier scangebieden te scannen. U kunt elk item wissen, zodat het niet wordt opgenomen in de scan.

Om een item te wissen:

Wis het selectievakje voor het item.