U kunt het schema PC Health Advisor Defrag instellen, zodat uw computersysteem regelmatig wordt gedefragmenteerd. Als u ervoor hebt gekozen om geplande taken te installeren wanneer u het programma voor het eerst hebt geïnstalleerd, zal PC Health Advisor één keer per week worden gedefragmenteerd. U kunt de planningsinstellingen wijzigen en u kunt de planning uitschakelen door alle planningen te verwijderen.

Om het Defrag-schema te bekijken:

Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Defragmentatieplanning.
De lijst met schema's wordt weergegeven.

De schema-instellingen van Defrag wijzigen:

1. Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Defragmentatieplanning.
  2. Selecteer een schema in de lijst en klik op de knop Bewerken... .
  3. Wijzig de Schedule-opties.
  4. Klik op OK.

Om meer dan één Defrag-schema te maken:

1. Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Defragmentatieplanning.
  2. Klik op de knop Nieuw... .
  3. Wijzig de Schedule-opties.
  4. Klik op OK.

Schema opties:

Starttijd = Uur- en minuteninterval ingesteld met drop-down-vakjes.

Ingeschakeld Aan = dagen van de week vink selectievakjes aan om een of meer dagen van de week te selecteren.

Schijfvolume

Standaard wordt elk schijfvolume dat wordt geïdentificeerd door PC Health Advisor geselecteerd om te worden gedefragmenteerd. Bijvoorbeeld volume "C:\", volume "D:\", enz. U kunt een volume wissen zodat het niet wordt opgenomen in het Defrag-proces.

Om een volume te wissen en niet te laten defragmenteren:

Wis het bijbehorende selectievakje.

Om een Defrag-schema te verwijderen:

1. Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Defragmentatieplanning.
  2. Selecteer het schema dat moet worden verwijderd.
  3. Klik op de knop Verwijderen.
  4. Klik op Ja.