Er zijn verschillende registercategorieën die u kunt selecteren om te scannen.

We raden u aan om het register enigszins te leren kennen om het beste te begrijpen hoe u het kunt beheren met behulp van PC Health Advisor.

Om de registerinstellingen te bekijken:

• Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Register-instellingen.

Registeritems

In de onderstaande tabel worden de typen registeritems beschreven die op categorieën zijn gebaseerd.

CategorieënOngeldige invoerbeschrijving

Active XHet ActiveX-gedeelte van het Windows-register kan ongeldige vermeldingen bevatten die kunnen leiden tot problemen met de toepassing, systeemcrashes of fouten bij het openen van documenten.
Ingangen uitschakelenHet Uninstall Entries-gedeelte van het Windows-register kan ongeldige vermeldingen bevatten of verwijzen naar een of meer ontbrekende vermeldingen. Dit komt meestal door onjuiste installatie of verwijdering van applicaties.
LettertypenDe sectie Lettertypen van het Windows-register kan een of meer ontbrekende lettertypebestanden bevatten die fouten in toepassingen kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld tekstverwerkingsprogramma's).
Gedeelde DLL'sHet gedeelte Shared DLLs van het Windows-register kan ongeldige vermeldingen bevatten die leiden tot een toepassingsfout als gevolg van DLL-conflicten.
ToepassingspadenHet gedeelte Application Paths van het Windows-register kan ongeldige schijfdirectory's bevatten die een toepassingsfout kunnen veroorzaken.
HelpbestandenDe Help-sectie van het Windows-register kan verwijzen naar ongeldige helpbestanden die ervoor kunnen zorgen dat de Help-bestanden van applicaties onjuist openen.
Opstarten Het gedeelte Uitvoeren van het Windows-register kan ontbrekende programma-items bevatten die kunnen worden veroorzaakt door onjuiste installatie of verwijdering van een toepassing.
Referentie bestandspadSommige registeritems kunnen worden gekoppeld aan niet-bestaande bestanden en mappen, zoals wanneer tijdelijke bestanden worden gebruikt voor opslag. Deze vermeldingen kunnen nog steeds geldig en vereist zijn voor gebruik. Verwijder alleen vermeldingen waarvan u weet dat ze ongeldig zijn.
ProgrammasnelkoppelingenProgrammeert snelkoppelingen met een ".lnk" extensie, is mogelijk niet langer gekoppeld aan een applicatie.
Shell-uitbreidingenHet programma controleert bestandsextensies om te controleren of de bijbehorende shell open-opdracht geldig is. Als een bestandstype is gekoppeld aan een programma dat niet bestaat, kunt u het bestand niet openen. U installeert bijvoorbeeld een toepassing die zichzelf instelt om te worden geassocieerd met een bestandstype, u verwijdert vervolgens dit programma en het register wordt niet correct opgeruimd. Het resultaat is dat de associatie van het bestandstype niet langer functioneert.

Register-instellingen selecteren

U kunt kiezen welke registeritems u wilt opnemen in uw registerscan.

• Wis het selectievakje voor het item.