Er zijn verschillende instellingen die u kunt configureren om automatische functionaliteit te bieden

Om de Algemene instellingen te bekijken:

Klik in het hoofdvenster op het tabblad Instellingen en klik op de knop Algemene instellingen.

Aanbevelingen en opmerkingen:

Hieronder volgen aanbevelingen en opmerkingen met betrekking tot elk van de instellingen.

1. Start de toepassing wanneer Windows start.
Dit is handig als u van plan bent het programma frequent te gebruiken of in situaties waarin het starten van uw systeem problematisch is en u items onmiddellijk wilt scannen en repareren.

2. Start automatisch met scannen wanneer het programma start.
Een automatische scan bij het opstarten kan u een stap besparen om items onmiddellijk te detecteren. We raden aan dit te gebruiken nadat u de register- en privacyscaninstellingen van uw keuze hebt geselecteerd.

3. Maak een herstelpunt voordat u items repareert.
Deze optie is standaard ingeschakeld. We raden aan dit ingeschakeld te hebben, zodat u uw systeem naar een vorige staat kunt herstellen als uw computer niet werkt zoals verwacht.

De optie Systeemherstelpunt is beschikbaar als u Windows 10, 8.1, 7, Vista of XP gebruikt.

4. Begin automatisch met het repareren van items na het scannen.
Deze optie kunt u het beste gebruiken nadat u het programma goed hebt begrepen en de instellingen hebt aangepast. Het is ook handig bij gebruik in combinatie met geplande scans.

5. Geef beschikbare Exit-acties weer wanneer u op de knop Sluiten "X" klikt.
Deze optie is standaard ingeschakeld. Dit is handig als u wilt bevestigen dat u van plan bent om het programma te verlaten of het te minimaliseren in het systeemvak.

6. Minimaliseren naar het systeemvak in plaats van afsluiten.
Wanneer Algemene instelling 5 is aangevinkt, is de optie om te minimaliseren naar het systeemvak uitgeschakeld (grijs). U kunt Algemene instelling 5 wissen en vervolgens deze optie in het systeemvak minimaliseren. In dit geval is het hoofdvenster gesloten, blijft het programma op de achtergrond actief en blijft het programmapictogram beschikbaar in het systeemvak.

7. Productnieuws tonen wanneer de toepassing start.
Productnieuws wordt voornamelijk gebruikt om u op de hoogte te stellen van relevante informatie, zoals product- en database-updates, inclusief updates van witte-whitelistberichten, updates van actieve processen, wekelijkse updates van malware en functie-updates. Telkens wanneer de malwaredatabase wordt bijgewerkt op de pc Health Advisor-server, wordt er bijvoorbeeld een bericht weergegeven met een korte specificatie inclusief de items die zijn toegevoegd. Deze optie is standaard ingeschakeld.

8. Waarschuw mij wanneer malware-processen worden gedetecteerd.
Toepassingen laden processen wanneer u uw systeem opstart. Processen zijn voorbeelden van een softwareprogramma dat op een systeem wordt uitgevoerd. Als PC Health Advisor processen detecteert die zijn gegenereerd door malware bij het opstarten of wanneer de proceslijst is vernieuwd, ontvangt u een melding. Er verschijnt een pop-upbericht in het systeemvak en u kunt erop klikken om een scan te starten. Hierdoor kunt u de malware verwijderen. Standaard is deze optie ingeschakeld.

9. Waarschuw me wanneer de schijf meer dan _% gefragmenteerd is.
U ontvangt een melding als de fragmentatieanalyse een schijffragmentatie aangeeft die groter is dan het geselecteerde niveau. Na het uitvoeren van een schijfdefrag-analyse, worden de resultaten opgeslagen. Wanneer u de applicatie de volgende keer start (en wekelijks daarna), verschijnt een melding als het niveau de gespecificeerde instelling overschrijdt. U kunt op het bericht klikken om rechtstreeks naar de Defrag-pagina te worden gebracht. Met deze instelling kunt u het niveau aanpassen door een getal in het daarvoor bestemde vakje in te voeren. De standaardinstelling is 3%.

Hoe lager het percentage, hoe meer meldingen u ontvangt. Houd er echter rekening mee dat uw systeem problematische symptomen kan vertonen als de schijf te gefragmenteerd is.

10. Waarschuw me wanneer ik probeer onbekende bestandstypen te openen.
U ontvangt een melding wanneer u probeert een bestand te openen dat geen bijbehorende toepassing heeft. U hebt de mogelijkheid om PC Health Advisor te gebruiken om te zoeken naar software om dit bestandstype aan te pakken of om Windows te gebruiken om het te beheren. Deze optie is standaard ingeschakeld.