PC Health Advisor biedt de volgende functies en voordelen:

Compatibel met Microsoft Windows 10: PC Health Advisor werkt met het nieuwste Microsoft-besturingssysteem, Microsoft Windows 10 (32-bits en 64-bits).

Aangepaste systeemscans: u kunt aanpassen hoe PC Health Advisor uw systeem scant door alleen de items te selecteren die u wilt scannen. Er is een lijst met items die u kunt controleren of wissen voordat u een systeemscan uitvoert.

Optimalisatiefunctionaliteit: Er is een set hulpprogramma's ontworpen om een betere optimalisatie voor uw computersysteem te bewerkstelligen. Deze hulpmiddelen helpen u bij het beheer van de systeemprocessen, opstartonderdelen, browserobjecten, Windows-optimalisatie en de behandeling van bestandsextensies. Als uw computer problemen ondervindt bij het openen van een bestand, krijgt u automatisch een melding en kunt u PC Health Advisor gebruiken om naar oplossingen te zoeken.

Schijffunctionaliteit: Er is een set hulpprogramma's waarmee u uw schijfruimte kunt beheren, inclusief het detecteren en verwijderen van dubbele bestanden, het verwijderen van verouderde herstelpunten en het opruimen van tijdelijke bestanden en recente geschiedenisitems.

Aanpassing: u kunt kiezen welke hulpmiddelen op de startpagina worden weergegeven om gemakkelijk toegang te krijgen tot de meest gebruikte functies. U kunt ook kiezen welke scanonderdelen u wilt opnemen wanneer u een scan start.

Selectie en verwijdering: u kunt ervoor kiezen om alle items te repareren die PC Health Advisor heeft gedetecteerd nadat een scan is voltooid. U kunt ook alleen degenen selecteren die u wilt laten repareren. Wanneer de resultaten worden weergegeven, plaatst u items die u niet wilt, op de negeerlijst.

Systeemvakpictogram: het systeemvakpictogram van PC Health Advisor biedt verschillende handige menuopties voor snelle en eenvoudige toegang tot veelgebruikte functies. Vanuit het pictogram van het systeemvak kunt u gemakkelijk PC Health Advisor starten, een scan starten en updates ontvangen. U kunt ook snel de resultaten van de meest recente PC Health Advisor-scan bekijken.

Negeer lijst: PC Health Advisor biedt u de mogelijkheid om items te negeren die zijn gedetecteerd nadat het register is gescand. Op deze manier worden deze items genegeerd voor volgende scans. Er is een negeerlijst die u kunt beheren als u wilt dat deze items in de toekomst worden gescand en gerepareerd.

Automatisch scannen met de planningstool: met PC Health Advisor kunt u planningen maken zodat een registerscan automatisch wordt uitgevoerd. Met de planningsfunctie kunt u meer dan één schema instellen om dagelijks, wekelijks, maandelijks, bij het opstarten van het systeem en meer uit te voeren.

Automatische updates: PC Health Advisor wordt automatisch bijgewerkt wanneer er een beschikbaar is, zodat u zich nooit hoeft af te vragen of uw software up-to-date is.

Automatische reparatie: PC Health Advisor biedt u de mogelijkheid om automatisch gedetecteerde items na een scan te repareren. U kunt de instellingen zo configureren dat na elke scan een reparatie van gedetecteerde items plaatsvindt.

Herstellen: er wordt automatisch een herstelpunt aangemaakt telkens wanneer u PC Health Advisor gebruikt. U kunt de items herstellen die zijn gerepareerd.

Defrag-tool: u kunt uw harde schijf defragmenteren om prestatieverlies te verminderen; een te gefragmenteerd systeem kan leiden tot extra tijd om toepassingen te starten en bestanden te openen.

Startup Manager: PC Health Advisor biedt snelle en eenvoudige toegang tot programma's die worden gestart wanneer u uw computer opstart. U kunt toepassingen in de opstartlijst in- en uitschakelen.