U kunt PC Health Advisor gebruiken om te bepalen welke toepassingen tegelijk met Windows starten. Met Opstartbeheer kunt u de systeemsnelheid verbeteren door alleen de bij het opstarten benodigde onderdelen te laden, zodat niet teveel onderdelen op de achtergrond draaien.

Om Opstartbeheer te bekijken, opent u PC Health Advisor en klikt u op de knop Opstartbeheer.

Opstartbeheer toont een lijst met toepassingen die tijdens het starten van Windows geladen worden. U kunt de onderdelen bekijken en alles uitschakelen dat u niet nodig hebt. Als u niet zeker weet wat een onderdeel doet, raden we aan om dat online op te zoeken. Er zijn een paar toepassingen die u tijdens het opstarten actief wilt houden om uw computer normaal te gebruiken, zoals Bluetooth of Java.

Een programma uitschakelen: Maak het keuzevakje naast dat onderdeel leeg.

Een programma inschakelen: Selecteer een onderdeel in de lijst.

U kunt alle onderdelen in één keer in- of uitschakelen met de knoppen Alles inschakelen of Alles uitschakelen in de rechter benedenhoek.

U kunt onderdelen ook blijvend uit het opstarten verwijderen, als u ze nooit tijdens het laden van Windows wilt uitvoeren. Nadat u een onderdeel uit de lijst hebt verwijderd, kunt u het niet meer toevoegen.

Een programma verwijderen:

1. Klik op de rode knop “X” die aan het onderdeel gekoppeld is.
  2. Klik in de bevestigingsprompt op Ja.