U kunt Bestandsuitbreidingbeheer gebruiken in PC Health Advisor voor informatie over een bepaald bestandstype en om een lijst met aanbevolen software te ontvangen die het bestand kan openen.

Met Bestandsuitbreidingbeheer kunt u niet alleen informatie over een bepaald bestandstype krijgen, maar ook de volgende extra functies:

Toepassingen beheren:

U kunt het hulpprogramma Bestandsuitbreidingbeheer gebruiken om te bepalen welke programma's aan elk bestandstype op uw computer zijn gekoppeld. U kunt de items in de lijst filteren om een bepaald item beter te identificeren of te selecteren. Nadat u de informatie in de lijst hebt bekeken, kunt u ervoor kiezen om een bestandskoppeling te wijzigen. Om dit te doen, moet u op de knop Wijzigen naast elk item klikken en een nieuw programma selecteren of zoeken.

Bewaking van bestandsassociatie-wijzigingen:

De File Extension Manager-tool is erg handig bij het bijhouden van wijzigingen in bestandskoppelingen. Als u bijvoorbeeld nieuwe software installeert en het nieuw geïnstalleerde programma de koppeling van bestaande bestanden op uw systeem wijzigt, zal de Monitor-tool u een melding sturen door een pop-upbericht te tonen. In deze situaties kunt u op de melding klikken die verschijnt en naar de pagina File Extension Manager worden geleid. U kunt er vervolgens voor kiezen om de wijziging te accepteren of terug te zetten naar het programma dat u momenteel voor dat bestand gebruikt.