Als de computer traag is, kunt u Opstartbeheer van PC Health Advisor gebruiken om systeembronnen vrij te maken. Met Opstartbeheer kunt u de snelheid van uw computer verbeteren door overbodige programma's die tegelijk met uw computer starten uit te schakelen.

Om de lijst van programma's die tegelijk opstarten te bekijken, gaat u naar het hoofdvenster van PC Health Advisor. Klik op de knop Opstartbeheer waarna u alle programma's kunt uitschakelen die u niet nodig heeft..

Als uw computer nog steeds traag is na het gebruik van Opstartbeheer, kunt u de optie Defrag van PC Health Advisor gebruiken. Klik om een schijf te defragmenteren op het tabblad Schijf en klik op Defrag. In het venster Defrag kunt u een schijf selecteren en op Analyseren klikken voor een overzicht. Als defragmenteren vereist is, verschijnt er een melding.