Uw computer scannen:

Voordat u scant, kunt u opgeven welke onderdelen PC Health Advisor zal verwijderen door het tabblad Instellingen te openen. Selecteer hier Privacy-instellingen of Register-instellingen om te bepalen wat door een scan wordt verwijderd. Klik als u klaar bent om te scannen op de knop Start en vervolgens op de knop Klik om scan te starten. Na afloop van de scan kunt u kiezen welke gebieden u wilt herstellen.

Uw computer optimaliseren:

Als de scan is voltooid, geeft een indicator het algemene gezondheidsniveau van de computer aan. In een overzicht van de gevonden onderdelen kunt u herstel suggesties vinden en bepalen welke u wilt toepassen.

Gevonden onderdelen herstellen:

Om de fouten te herstellen die PC Health Advisor heeft gevonden, klikt u op de groene knop naast de categorie die u wilt herstellen of u klikt op de knop Alles herstellen om fouten in alle categorieën te herstellen. Om bepaalde categorieën te herstellen, moet PC Health Advisor uw computer herstarten. Sla uw werk op en sluit alle actieve programma's af, voordat u fouten herstelt met PC Health Advisor.

Optimaliseren en schijfhulpmiddelen:

PC Health Advisor beschikt over heel wat verschillende hulpmiddelen waarmee u uw computer kunt optimaliseren of ruimte kunt vrijmaken. Deze omvatten een Procesmanager, Opstartbeheer, een Browser helperobjectmanager en verschillende andere hulpmiddelen. In het tabblad Schijf vindt u ook Dubbele bestanden zoeken, Herstelpuntbeheer, Defrag-beheer en opties om snel de internetgeschiedenis te wissen.